Nova oblika kartic in struktura številke dovoljenja za prebivanje ter urejanje M obrazcev

7. 3. 2022

Obvestilo za vnos številke kartice dovoljenj za prebivanje v obrazec M-1 in/ali M-3

obveščamo vas, da je bila z dnem 14. 2. 2022 uvedena nova generacija kartic dovoljenj za prebivanje za tujce (več o tem na spletni strani MNZ: https://www.gov.si/novice/2022-02-14-nove-izkaznice-dovoljenj-za-prebivanje-za-tujce/)

Na novih karticah je spremenjena struktura številke kartice. Ta je po novem sestavljena iz dveh črk (vedno SI) in sedmih številk (glej sliko spodaj-označeno z rdečo). Prejšnja številka kartic je bila sestavljena zgolj iz številk.

Zgoraj navedena novost vpliva tudi na izvedbo spremembe na portalu SPOT, ki bo omogočala, da se v rubriko 21 na obrazcu M-1 in na obrazcu M-3 lahko vpiše nova struktura številke dovoljenja za prebivanje.

POMEMBNO:

Vsi, ki urejate obrazce M-1 ali M-3 za zgoraj navedene primere, vas prosimo, da do preklica v rubriki 21 na obrazcih M-1 in M-3 namesto znakov SI vpisuje znaka 00, ostalih sedem številk se prepiše iz kartice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

PREBERI ŠE VEČ ZANIMIVOSTI

Odstop od določb Zakona o delovnih razmerjih (25. – 27. člen)

Podaljšuje se obdobja izrabe še neizrabljenega letnega dopusta. Delavci, ki v letu 2021 zaradi vseh podanih okoliščin niso mogli izrabiti…

ZZZS: Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni podaljšana do 31. 5. 2022

Dne 25. 2. 2022 je bil v Uradnem listu RS št. 26/22 objavljen Sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepa kratkotrajne odsotnosti…

Nova oblika kartic in struktura številke dovoljenja za prebivanje ter urejanje M obrazcev

7. 3. 2022 Obvestilo za vnos številke kartice dovoljenj za prebivanje v obrazec M-1 in/ali M-3 obveščamo vas, da je…